Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2
bannerdkst copy

 

Hoe werkt dat, een konijn uit de opvang?

De vraag die wij natuurlijk regelmatig krijgen, hoe werkt dat eigenlijk een konijn uit de opvang? Is het niet veel makkelijker om een konijn bij een winkel te kopen die verder geen vragen en voorwaarden stelt? 

Ja, natuurlijk is dat veel makkelijker, maar dan is het ook maar net de vraag van wat voor konijntje krijgt u echt, hoe gaat het karakter ontwikkelen? Kan die wel samen met mijn konijn? Wat als het niet gaat? Wat als die gaat bijten? Allemaal dingen die wij voorkomen door onze voorwaarden en werkwijze, want hoeveel konijnen wij niet in de opvang krijgen van mensen die makkelijker een konijntje in de winkel hebben gekocht en zich totaal anders ontwikkelde dan verwacht, dat is inmiddels ontelbaar. Onze werkwijze kost u wellicht iets meer tijd kost, maar door deze werkwijze heeft u daarna wel echt konijntjes die bij uw situatie passen. Daarnaast geeft u een konijntje(s) een tweede kans, fantastisch toch?

Ow ja hoe werkt dat.. daar waren we mee bezig.

Mocht u interesse hebben in een konijn(en) uit onze opvang vragen wij het volgende te mailen of ons formulier zo volledig mogelijk in te vullen.

  • Een foto van de huisvesting die dag en nacht beschikbaar is. We kunnen het gaan hebben over lengte, breedte, hoogte, maaswijdte, overdekt en ga maar even door, maar met een foto is het in één blik helemaal duidelijk. Want het ene konijn is een houdini, het andere konijn kan niet op tegels, weer een ander konijn heeft veel hoogte nodig etc. Oftewel zo kunnen wij een goed beeld vormen welke konijnen mogelijk in de situatie passen. Ook vinden we het natuurlijk leuk om te zien hoe de konijntjes terecht komen.

  • Eventueel als u een voorkeur heeft voor een konijn(en) met een bepaald karakter, een omschrijving waar u naar op zoek bent qua karakter. Natuurlijk bent u als u als u al een konijn heeft ook wel afhankelijk van wat klikt met uw konijn. 

  • Indien u al een konijn heeft waar een konijn van ons aan gekoppeld moet worden hebben we nog een karakteromschrijving van uw konijn nodig. Aan de hand daarvan kunnen wij kijken voor een geschikte match.

Als u dit mailt naar  of onderstaand formulier invult gaan wij kijken of we een geschikte match hebben zitten voor u en/of uw konijn(en). 

En dan, een afspraak?

Daarna maken wij een afspraak om een speeddate in te plannen of zodat u kan komen kijken. 
Wanneer een konijn aan een ander konijn gematcht moet worden moet uw konijn mee om te kijken of het klikt. Kan dit om één of andere reden niet, overleg dit vooraf met ons. Ook twee konijnen moeten echt een klik hebben met elkaar voordat ze samen kunnen wonen en met een speeddate heb je de halve koppeling alweer gedaan.
Na de speeddate bij ons moeten ze nog wel verder gekoppeld worden thuis op neutraal terrein. Een andere optie is ze bij ons te laten logeren in ons Konijnenvakantiepark, dan doen wij de gehele koppeling. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden vooraf, wij hebben beperkt plek voor koppelvakanties, gezien we het belangrijk vinden de tijd hiervoor te nemen. 

Na het invullen van het formulier krijgt u altijd automatisch een bevestiging van ontvangst. Als u deze niet heeft gehad, is het formulier niet bij ons binnen gekomen. Krijgt u geen reactie van ons? Check uw spam box, daar wil deze regelmatig belanden. 

captcharefresh