Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2

 

Voedsters

Op deze pagina kunt u alle voedsters vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage voor een gecastreerde en ingeënte voedster: 60 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinaties en castratie.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Al onze voedsters zijn gecastreerd, omdat hormonen vaak strubbelingen geven in de relatie van de konijnen en een belemmering is voor hunzelf, ook krijgen konijnen vaak last van baarmoederkanker en nemen wij dit risico hiermee weg. Tijdens de castratie kunnen we meteen goed bekijken of het gebit goed is en kunnen wij een konijn herplaatsen waarbij de gezondheid optimaal bekeken is. 

Wij herplaatsen geen gecastreerde voedsters bij ongecastreerde rammen. Een ongecastreerde ram zal blijven rijden, dit is geen leven voor een voedster.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van hetzelfde formaat dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting 


dddddIMG 7046 BorderMakeraya 1Naam: Aya *GERESERVEERD*
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot/groot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: Ekster
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Oktober 2019
Omschrijving: Aya is gevonden en er is geen eigenaar voor haar gekomen, dat terwijl ze een hartstikke leuke dame is. Ze is met haar 4,5 kilo niet echt meer middelgroot te noemen, maar officieel is ze het nog wel. Ze lijkt op een Franse hangoor en is regelmatig liever lui dan moe, maar kan ook heel enthousiast en ondernemend zijn, daarom wil ze wel graag de ruimte. Wie heeft deze ruimte voor deze knappe dame? 


dddddmaysa 1maysa 1Naam: Maysa
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 1 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: September 2019
Omschrijving: Maysa is een prachtige dame met haar kleuren, de looks heeft ze. Ook het  vrolijke karakter zit haar me. Het is alleen dat ze wat dominant is en net dat juiste ventje moet vinden waar het mee klikt. Met andere dames was niet zo'n succes, aldus te zien aan haar oor, wellicht niet zo mooi, maar ze heeft hier geen last van. Wie heeft een leuke vriendelijke vent voor deze pittige dame die wel graag de baas is? 


dddddmaysa 1skye 2Naam: Skye
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: +/- 6 maanden
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Zwartbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: September 2019
Omschrijving: Skye is een hele leuke dame. Haar exacte leeftijd weten we niet, omdat ze gevonden is, maar we weten wel dat ze jong is en nog een beetje zal groeien. Regelmatig heeft ze vliegtuigoren, soms hangoren, dus wat die oren gaan doen weten we ook al niet. We weten wel dat ze hartstikke leuk, enthousiast en nieuwsgierig is. Wie heeft de ruimte voor deze vrolijke meid?  


dddddmaysa 1ms bubbles 1Naam: Cadence
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: +/- 6 maanden
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Zwartbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: November 2019
Omschrijving: Cadence is een knapep konijnen dame met haar grappige duo penotti voorpootjes. Ze is nieuwsgierig en nog jong, ze komt graag bij je kijken of er nog wat te halen is. Cadence zoekt een leuk ventje om fijn mee samen te wonen.