Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2
bannerdkst copy

 

Huisvesting

Als opvang vinden wij het welzijn van konijnen van groot belang en daarbij hoort een ruime en goede huisvesting. We hebben daarvoor dan ook enkele voorwaarden voor opgesteld zoals te lezen is bij onze herplaatsingsvoorwaarden. Wij hanteren minimale leefomgevingen voor konijnen voordat we overgaan tot herplaatsing dit is enkel in het belang van de konijnen. Konijnen zijn zeer bewegelijke dieren die van nature een grote leefomgeving hebben en die grote stampers graag laten strekken.

Wij zijn van mening dat de minimale leefomgeving als volgt moet zijn voor één of twee konijnen van hetzelfde formaat:

Dwerg/kleine konijnen minimaal 3m2 (3 meter bij 1 meter of in andere verhoudingen)
Middelgrote konijnen minimaal 5m2 (5 bij 1 meter of in andere verhoudingen)
Grote konijnen minimaal 8m2 (8 bij 1 meter of in andere verhoudingen)

Dit geldt allemaal op één oppervlakte dus niet verdeeld in meerdere verdiepingen. Meerdere verdiepingen zijn leuk, maar ontneemt veel renruimte.
Maar natuurlijk is groter altijd leuker!
Natuurlijk moeten ze dag en nacht het verblijf ter beschikking hebben en niet 's nachts opgesloten worden. Juist dan zijn konijntjes het actiefst, overdag liggen ze vaak te relaxen en te slapen.

Hieronder hebben wij foto's geplaatst met geschikte en ongeschikte verblijven voor konijnen, voor hoeveel konijnen en het formaat van de konijnen. Waarom iets wel of niet geschikt is en wat nog verstandig is eventueel toe te passen.

Allereerst willen we beginnen met een filmpje wat naar ons idee al duidelijk maakt wat we bedoelen: