Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2

 

JOE
15-3-2013

578418 357791984281006 585749880 n BorderMakerJoe is enkele jaren geleden in de opvang gekomen als vrolijke hangoorvent. Na zijn castratie en inenting mocht hij geplaatst worden en dat ging dan al snel zo'n knappe vent! Helaas, kort nadat hij herplaatst was kreeg hij last van de parasiet E.Cuniculli die tot uiting kan komen door stress, weerstandverlaging etc. Vele konijnen zijn hier helaas drager van. Zo ook lieve kleine Joe.

Na veel medicatie bij zijn nieuwe baasjes was het een wandelend skelet geworden, niks sloeg goed aan. Hierop is hij terug gekomen in de opvang om als laatste poging te proberen met meer ondersteuning hem er bovenop te krijgen. Grotendeels is dat uiteindelijk gelukt met de hulp van ons lieve pleeggezin Harriët!

Helaas, kreeg hij regelmatig terug vallen en daarbij ook abcessen aan zijn kaak. Hij heeft een hele tijd met een ander EC meisje samen gewoond die ook regelmatig terug vallen had, maar helaas is zij overleden. Daarna heeft Joe nog een tijdje met Bimba samen gewoond waar hij heftige verkering mee had. Helaas is Joe kort nadat hij nieuwe verkering had ingeslapen. Het ging niet meer, na de operatie van het eerste abces waren er twee abcessen terug gekomen. Na deze behandeld te hebben waren er nu drie abcessen terug gekomen, ondanks het blijven spuiten met antibiotica. We hebben alles gedaan om hem nog te laten genieten en konijn te zijn. Dat heeft hij gedaan samen met Lizzy en Bimba heeft hij genoten. Hij is nu weer bij Lizzy in het gras waar hij lekker van kan knabbelen. Sorry, klein ventje dat je niet lang kon genieten van het leven.