Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2
bannerdkst copy

 

Ziekenboeg

Helaas, komt er af een toe een konijntje in de opvang die niet helemaal fit of echt ziek is. Deze konijntjes hebben wat extra zorg nodig en zijn eerst nog niet herplaatsbaar. Hier staan de konijntjes die op dit moment nog niet herplaatsbaar zijn. De konijnen op deze pagina kunnen niet gereserveerd worden, omdat wij nog niet weten hoe hun herstel zal verlopen. 

fiebie 1hertog jan 2bing 2Naam: Bing
Herplaatsbaar vanaf: Onbekend
Maat: Groot
Leeftijd: 4 maanden
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: Blauw
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Augustus 2018
Beschrijving: Bing is een flinke jonge Vlaamse Reus vent van nu al 5 kilo en 4 maanden oud. Je begrijpt dat meneer nog flink gaat groeien en veeeeel ruimte nodig heeft. Helaas, ondanks dat hij al wel de leeftijd er voor heeft, heeft hij zijn gereedschap nog niet laten hangen waardoor castratie nog niet mogelijk is. Hierdoor is hij nog niet plaatsbaar. 


fiebie 1hertog jan 2lotje 2Naam: Lotje
Herplaatsbaar vanaf: Onbekend
Maat: Middelgroot/groot
Leeftijd: 5 maanden
Minimale ren: 6 vierkante meter
Kleur: Zwart
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Oktober 2018
Beschrijving: Je hebt pechvogels, echte pechvogels en Lotje. Lotje was een pechvogel tot ze bij ons terecht kwam. Lotje zou bij ons in de opvang komen, omdat ze door groeiende tanden had, deze zouden we verwijderen, haar steriliseren en hop weer naar een huisje, lijkt best mee te vallen toch? Een gewone normale pechvogel mbt haar tanden. Tot Lotje werd gebracht en er tussen het komen brengen en er zijn iets gebeurd is.. Ze kwam met een los bungelende poot aan. Ja, ze had een malle sprong gemaakt met pakken, nou een hele malle. Haar achterpootje was dwars door midden. Een hele naar breuk die niet meer gesplakt kon worden en een pin zetten was ook niet mogelijk. Helaas, nog maar 1 optie en dat was amputatie. Dan ben je ook een pechvogel, tanden trekken, steriliseren en je poot eraf.. en de volgende dag? Lekker eten!!!! Wat herstellen jonge konijnen dan toch altijd snel en wat zijn het bikkels. Lotje willen we nog even in de opvang houden voor het herstel van de poot amputatie en de hechtingen om te zien of dat alles goed gaat. Dan zoekt ze een plekje met grote ren met zachte ondergrond, omdat ze best aan de maat gaat worden en alle druk op 1 poot komt, is een zand of gras ondergrond wel belangrijk. Lotje is een schatje, ontzettend aanhankelijk en een erg dankbaar konijntje. Wanneer ze plaatsbaar zal zijn is nu nog even onbekend. 


fiebie 1hertog jan 2sevijn 1Naam: Sevijn
Herplaatsbaar vanaf: Onbekend
Maat: Dwerg
Leeftijd: 3 jaar
Minimale ren: 2 vierkante meter
Kleur: Wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Oktober 2018
Beschrijving:


fiebie 1daley 2toby 1Naam: Toby
Herplaatsbaar vanaf: Onbekend
Maat: Klein
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Madagascar
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: November 2018
Beschrijving: Toby is gedumpt op de parkeerplaats van het Kuinre bos en waarom? Echt waar geen idee, het is zo'n lief vrolijk ventje. Hij komt graag bij je voor een aai als die even tijd heeft, maar kan ook heerlijk rond hupsen om daarna uren te liggen tukken. Wie heeft een lief vriendinnetje voor Toby?